Let me take you on a trip - Around the world and back - And you won't have to move - You just sit still - Now let your mind do the walking - And let my writing do the talking - Let me show you the world in my eyes! ;-)

Wednesday, September 03, 2008

...to sell him to other men

Accomplished project manager and IT outsourcing / offshoring specialist seeks to utilize international experience in corporate development, program- and project management for a global company.

I am passionate, creative and motivated for new challenges after nearly 10 years within IT in Scandinavia and China:

I spent nearly 7 years in a Scandinavian IT startup - pre and post the dot.com era - combining project management, sales, marketing and strategy. I then realized I wanted to put my skills earned through my Bachelor's degree (International Marketing, thesis on market oriented product development) up for a test.

I traveled to China late 2005, and joined a startup focusing on IT-offshoring from China to "the West". We were then only 10-12 people, so as a member of the management team I had to be flexible, taking on challenges as we grew: I started out responding to RFPs, then project management and team management for a major Scandinavian ecommerce player.

The company grew in size (25 ppl after a year, 200+ now, after 2.5 years), and I started taking on core management tasks in addition to project management (see info in my CV - find links below). So, the last year in China has been spent titled as Project Director, with a special responsibility on building and developing the fast growing group of project managers.

Working in China has given me valuable experience not only within the "hard skills" of management and project management, but also - importantly - how to listen and adjust when you are working in an international environment, where obstacles in language and cultural understanding has to be sorted out.

As I now am planning to leave Asia after my 2.5 years in Beijing, am I looking for new opportunities with a company where I can be based somewhat closer to home in Europe, and at the same time continue working in an international environment.

I believe my experience in how to grow teams and businesses would complement management teams in most international / global companies - so if you feel you have an interesting position to offer - and think that I would be good fit as a hard working, committed and determined new colleague - then we should talk!

Feel free to download my CV - read it, or send it to someone that will:
- My CV - the Official version - for HR-people around the world
- My CV - the Indie version - for new colleagues who would like to read more about me.

Thank you for reading!

Erlend Fanuelsen
cv@fanuelsen.no
skype: erceno

Friday, May 02, 2008

Contemporary Art?

Det er litt i vinden for tiden - at jeg skal forsøke å finne ut hva jeg skal gjøre etter dett Kina-oppholdet mitt. Ting jeg er ganske sikker på at jeg IKKE skal er å bli a) kunstner b) fotograf. ...innbiller meg at jeg rett og slett ikke er særlig god til slikt - med begrensede muligheter til å bli en skikkelig røver - selv med en god dose trening.

MEN, jeg må innrømme at jeg humret litt i skjegget da jeg i fjor høst foreviget en liten dose blomster, skygger og dagligdags arbeidspult hjemme i stuen i Beijing. ...ikke allverdens kunst antakelig, men ganske storveis til å være meg! :)

 
Posted by Picasa

IKAE gos Bejng

Ikke alltid like lett å få stokket bokstavene rett. ...nå skal det sies at det kanskje bare er skandinaver med svart belte i IKEA som hadde plukket opp at "Aneboda" staves akkurat slik. Forøvrig var plakaten enorm - sikkert minst 5 meter bred.

 
Posted by Picasa

Hvordan restauranten på Yashow Market lurer deg trill rundt

Omtrent i øverste etasje på Yashow Market ligger en slags restaurant der de serverer a la carte Chinese food. ...sånn passe godt, og med en finurlig måte å regne ut noen durabelige priser på.

For - de har en plakat på veggen der det står hvor mye hver rett koster. Problemet er bare at mens du bestiller - og mens de anbefaler deg å smake litt av hvert - så har de et system der prisplakaten er dekket til. Derfor blir man litt lang i masken etter at man har spist, og skal til å betale.

...for, det blir stort sett særs dyrt (i hvert fall ift standard på mat og restaurant). ...litt ergerlig å bli lurt - men, egentlig mest irriterende at de har et såå opplagt system for å lure turistene. ...skaper jo ikke akkurat tillit mellom kinesere og besøkende. Kørka!

 

(se systemet med "duk" over plakat)
Posted by Picasa

D22 en fredag kveld

Det har blitt en hel haug med kvelder på D22 og Club 13 de siste månedene. Her er fra en av kveldene vi hadde med "bussfolket" - der vi blant annet fikk med oss Subs - frontet av en liten, men ganske så sinna dame. Disse skal visst også ha spilt på Öyafestivalen for noen år siden

 
Posted by Picasa

Internjet.no: 10 stk i en buss tur/retur Telemark- Beijing

Sånn rundt september leste jeg på underskog.no:
(...)Vi er en vennegjeng på 10 som reiser gjennom sentralasia med vår egen buss. Vi har kjørt fra Norge gjennom Russland og Kazakhstan og er nå i Kirgisistan. Om en uke drar vi inn i Kina(...)

...syntes konseptet med buss fra Telemark til Kina var såpass spesielt, at jeg lette opp bloggen deres; internjet.no - og ga noen tips om hvordan blogging arter seg i Kina. Samt at jeg gladelig inviterte på øl og punk-konserter i Beijing, om de hadde planer å kjøre heelt hit.

Omtrent en uke senere kom det beskjed om at "jupp - vi kommer på tirsdag!". ...Selve bussen hadde visst blitt midlertidig offer for kinesisk byråkrati overvåkningsvelde (inkludert påkrevet en medfølgende kinesisk "turistguide" til titusenvis av penger) - så den - og det meste av problemene - ble parkert på grensen omtrent ved Kashgar - og deretter forflyttet disse ti seg i ymse mindre grupper med fly, buss, båt og tog rundt om i Kina. ...og, de dukket opp en etter en i Beijing, og - eh - nærmere bestemt på gjesterommet hos meg!

Først Maria, så Cecilie, og så en hel bønsj til - hvilket medførte at de i en periode var omtrent 5 stk (7! på det meste) som kræsja på det lille rommet - med 2-3 til utplassert på ymse andre gjesterom rundtom i WDK.

Hadde vel strengt tatt ikke planlagt slike storslåtte gjestehus-takter da jeg skrev mine første kommentarer på underskog - men, for all del - mange morsomme folk er alltid bra. Og, det var dessuten kom litt annerledes fokus i en ellers så superstresset høst særs godt med.

Fikk ikke blandet meg allverdens inn guidingen (jobbet jo tross alt) - men, noen små Beijing-perler fikk jeg da likevel tid til.

Etter hva jeg skjønner er de ti i bussen fremdeles ikke helt fremkommet til Norge - så det er bare å lese mer om dem her: internjet.no

 

Tre stk av de "morsomme reisende" planleggende for de neste ukers ekspedisjon
Posted by Picasa

Monday, April 07, 2008

In the news..

Etter de nevnte releaser ble vi dessuten "belønnet" med å bli klistret opp på reklame-ads i ymse media hjemme i Norge.

Det så omtrent slik ut:
 

...sånn passe halvvåkent oppstilt, og med firkant-sveis etter frenetisk bruk av lue mot snikende kald Kina-vinter. ...men, kampanjen funket visst sånn ganske ok, likevel.

Legg forøvrig merke til andre viktige ting som skjedde i verden på den samme tiden (over og under). ...mulig Ethos ikke vil klare å prege verden like mye som nabo-sakene fra dette klippet (dn.no). ...ikke ENNÅ ihvertfall! :)
Posted by Picasa

Prosjektreleaser og lange timer på jobben

Fra jeg kom tilbake etter sommeren i Europa, og frem til godt etter oktober-ferien, ble det jobbet hektisk med to prosjekter for gjengen hos SOL i Oslo. Ett solid stykke arbeid ble nedlagt, og det var ikke fritt for at timene på jobb til dels ble særs mange og lange. ...samtidig som helgene vel kun ble kuttet ned til å bestå av kun en fridag.

Det hele gjorde vel kanskje litt vondt der og da, - men, føltes desto bedre etterpå - da alt var ferdiglansert og i boks.

Hektisk diskusjon rund Eiriks pult - sånn i forkant av release
Posted by Picasa

...sterk mat

Et random bilde fra en ellers så vanlig lønsj. ...en av de sterkeste dishene vi har sett på en stund. For ordens skyld: Jo mer "rød guffe" - jo sterkere.

 
Posted by Picasa

Bug i computeren

Ikke så ofte vi ser kakerlakker i Beijing - MEN, det hender. På kontoret har jeg bare sett en gang, og det var i høst. En enslig en (det er vel da det sies at det minst er ti andre rundtom?) svinset over pultene der jeg satt. Jentene på firer-bordet jeg satt på skvatt opp, mens jeg fokuserte mer på å ta bilde av den lille luringen som forsøkte å hjemme seg i (heihardusett)nettverksporten til dockingstasjonen min.

Bedre rutiner mot, eh.. _bugs_ må herved etableres!

 
Posted by Picasa

Faithless i Beijing

Flere rare konsertopplevelser ble det da vi dro for å se Faithless. Tror det må ha vært den konserten med det mest ugjevne forholdet "grad av stort kjent bande på scenen vs. antall publikummere". ...for jammen var det ikke mange som kom for å se dem. ...riktignok synes jeg ikke de er de samme etter at Rollo sluttet - men, såå annerledes er de heller ikke - så selv om jeg har sett dem en håndfull ganger var det ikke tvil om at man burde ta en tur innom.

Så, der stod jeg, ved siden av Olav - og de andre norske Beijing-heltene Are og Sig som mer eller mindre koordinert også dukket opp. ...og, resten av gjengen var.. eh.. BARE expats. Så, hvor rart ble det ikke da de fra scenen ropte "Thank you Beijing, thank you for having us in your city". Jo da, vær så god! :)

Sånn konsertanmeldelses-messig: Ganske gøy trass i få folk. Veldig sløseri med store hits, som de kunne ha gjort mye mer ut av, og jeg ble igjen obs på at jeg er ganske så fasinert av den blonde DJ-damen "Sister Bliss".

&Blond favoritt-DJ der til høyre
Posted by Picasa

Nordisk Jazz-festival i Beijing

Hver høst dukker det opp en gjeng nordiske jazz-folk i Beijing. Denne høsten hadde Tori varslet om at pappaen hennes skulle være helt sjef på hva konsertlyd angår, og jeg måtte se til å komme meg ut og høre på i hvert fall et par konserter.

...jeg gjorde så, men så dog heller ikke mer enn et par. Susanna and the Magical Orchestra var lavmælt og ganske så fint. Supersilent var langt derifra (stille altså) - men heller ekstremt mye rar lyd på en gang - litt overkant mye for meg, faktisk. ...så, jeg så konserten ferdig - og var så sliten at jeg hoppet i en taxi hjem igjen. ... om jeg rekker å få med meg 2008-utgaven skal jeg forsøke å se mer!

 

Susanna (th) med magisk orkester (tv)
Posted by Picasa

Sunday, April 06, 2008

Nine Inch Nails i Beijing

Litt utpå høsten var det igjen klart for Beijing Pop Festival. ...etter å ha vært sånn medium fornøyd med 2006-utgaven - var jeg litt i tvil hvorvidt jeg skulle satse hel eller halv festival. ...men, da det dessuten brygget opp til en litt uregjerlig kombo med prosjekt-releaser og kundebesøk samme helg, ble det klart at det bare så vidt ble tid til siste headliner Nine Inch Nails på søndagen.

Da jeg hoppet ut av taxien (alene for anledningen) var jeg litt usikker på hvordan dette skulle bli - for i 2006 var det et vell av uniformerte vakter som lagde mer kaos enn vei i vellinga - og hvordan ville Beijings høye herrer behandle set-listen til Trent? ...The Rolling Stones ble jo sensurert i 2005 - og NIN er vel strengt tatt ikke mindre "direkte" i et helt knippe av sine låter. ...og, dessuten: Kinesere og NIN? ...har de noen gang hørt om hverandre?

Vel fremme var det klart at 2007 betød en betydelig bedre festival. Færre og mindre synlige vakter, bedre organisering av området foran scenen og ganske god stemning blant de noen få tusen som var igjen etter at de største kinesiske bandene hadde gått.

Om set-listen hadde blitt sensurert tviler jeg på, for Trent og de andre presenterte den rene hit-paraden, med forbausende få låter fra det nye albumet - og majoriteten fra de "gode gamle". ...så, det var bare å stille seg et sted der man var sikker på at det ikke var noen kinesere som skygget for utsikten (ikke så vanlig det da), og gaule med.

...akkurat DET var det forresten ikke så mange andre som gjorde - så selv om Beijing-publikumet var mange, så hadde de ikke allverdens peiling på hva de hørte på. ...om de ble skremt da vi borte i expat-hjørnet nedenfor mixpulten hoppet opp og ned skrålet "I want to fuck you like an animal, I want to feel you from the inside" under "Closer" vites dog ikke. :)

Rart dette med konserter med utenlandske band i Kina. De eneste gangene publikum jublet og "var med" denne gangen (også)var når Trent "gjorde tegn" (dvs. pekte mikrofonstativet utover mot folkehavet), evnt når lysmennene satt spots på en liten gjeng. ...ellers var det mye stilleståing, gitt.

Mot slutten av konserten ble det derimot liv. ...for Trent hadde med seg en kinadame på scenen, som kunne fortelle at Trent var sinna. Skikkelig og. ...og det på de teitingene i plateselskapet hans. ...så, om de ville laste ned, kopiere eller på annen måte stjele musikken hans (deres) - så var de mer enn gjerne velkomne til dette. ...DETTE skjønte kineserne, ...og kanskje har det blitt hørt mer på NIN etter den tid. Se for øvrig kommentarene mine her.

For øvrig noterte jeg at svenske "The Knife" ble spilt både rett før og rett etter NIN. ...vet ikke om det var festivalarrangøren eller NIN som hadde valgt det. Men, en NIN/Knife-combo hadde vært kult! :)

Bilder av ymse kvalitet:

Våt start på sensommer i Beijing

Etter at køen var forsert og brunost smuglet gjennom tollen ble det klart at Beijing været var omtrent akkurat slik det var da jeg forlot landet en måned tidligere. En syk tordenstorm etterlot seg moderate oversvømmelser i WuDaoKou - og jeg fikk forlenget sommerferien med en time.

Nå skal det sies at det der var den aller siste regndagen på en hel rekke dager. Kalenderen viste nemlig at det var nøyaktig ett år igjen til Beijing OL og myndighetene fant det antakelig naturlig å kjøre en slags "beta release" av værprogrammet sitt

 
Posted by Picasa

Speeeeiidern goes Beijing

...jeg er ikke noen røver på sommerfugleffekter. Jeg har sett en halvgrei film en gang - og det er vel det. Men, når man reiser sånn halve jorda rundt av og til, så hender det at man dumper borti rare ting. For eksempel sammenhengen med at man den ene dagen så vidt hører på argurknyhetene hjemme at en diger klump speidere har verdenstreff i London, med at hele fckngs asia-delegasjonen står foran meg i køen gjennom imigrations på flyplassen i Beijing. ...snakker om langdrygt førstemøte med Beijing-høsten.

 
Posted by Picasa

Per-Ivar + Marte = sant

Helt i starten av august var det dags for bryllup på Vål'enga. Per-Ivar var i ferd med knytte de livslange båndene som skulle sikre oss andre gutta tilgang til Martes hytter i Nordmarka, ved Oslo-fjorden og på Geilo i lang tid fremover - hvilket forloverne Trond meg selv selvfølgelig skulle se til at ikke gikk av hengslen (...noe annet ville jo være galskap! :)

Nå skal det sies bryllupet i starten av august ble staslig og fint - men, det var strengt tatt et middagsbesøk hos Per-Ivar og Marte et par uker i forveien som gjorde det største Vål'enga-inntrykket den sommeren.

...ikke så ofte jeg går hjem fra vennene mine og er litt halvbetenkt og bekymret - men, akkurat den kvelden var jeg det. ...og, det var slett ikke fordi bryllupet stod i fare, eller at man hadde fått bange anelser om at Marte kanskje ikke var en dame som Per-Ivar burde gifte seg med (sånn sett fra forloverens ståsted, altså). Nei, tvert i mot - Marte er superbra! - denne kvelden var det Per-Ivar som var "problemet".

..eller det vil si; Per-Ivars tiltrekningsevne til rare sykdomstilfeller. For, den karen som inviterte meg (til å lege lasagne til oss) til middag var jammen ganske skral! ...om, bryllupet faktisk stod i fare var vel litt uklart - men, det er vel på det rene at Per-Ivar bør ha med følge og "jeg reiser alene"-lapp rundt halsen neste gang han drar til Afrika. For den blod-proppdingsen han fikk i leggen i Mali tidligere på sommeren (med påfølgende hey-jeg-setter-sprøyter-på-meg-selv-fordi-jeg-er-i-verdens-fjerde-fattigste-land-og-sykehusene-her-er-litt-soso -episoder) preget ham langt mer enn det jeg husker fra Malaria-runden etter afrika-ekspedisjonen i 1999. Slikens tynn, herja spjæling skal Per-Ivar slett ikke være! Småskummelt!

Glad i deg kompis - pass på deg selv!
...og Marte!

...og ENDA MER til våren! :)

 

Per-Ivar slett ikke lenger nede for telling under bryllupet sitt - selv om dette om-å-gjøre-å-ikke-se-i-kamera -bildet med forloverne kan tyde på det!
Posted by Picasa

Sommer på Oslo-kontoret

Mellom konserter og fjordogfjell ble det også slått i hjel noen timer på Ethos' Oslo-kontor. ...slik er utsikten derfra på sommeren:

 
Posted by Picasa

Hyttesommer 2007

Etter litt farting på kryss og tvers av Nord-Europa (reiseruten var omtrent slik: Beijing - Stockholm - Oslo - Arvika - Oslo - Tallinn - Stockholm - Helsinki - Oslo), ble det omsider tid for noen få dager på hytta i Nordkil, Hamarøy. Sommeren 2006 ble for kort til at det ble noen tur (den første sommeren noen sinne uten hyttesommer) - derfor var det ekstra bra å være tilbake igjen i 2007!

Det ble både fikset med pappa, fjelltur med moderen - og enda mer fjell med fetter Marius. ...og, dessuten ble langtur-runden ble unnagjort på en tid som aldeles ikke var ille. Så, trass i mye ute-øl til 3 NOK halvliteren i Beijing - så var ikke formen så halvgal. ...selv om Marius dog måte vente litt da vi forserte de bratteste kneikene opp mot ukjente topper ute på Hamarøy.

Storveis vær - og en stor dose "ååå - nå var det jammen godt å være tilbake" gjorde at det aller meste disse dagene kan regnes som høydepunkt. Jammen er man heldig som på et par dager kan flytte seg fra überhektiske gater i Beijing - og bytte "people mountain - people sea" med kun "mountain" og "sea" inkludert staslig utsikt over fjord og fjell.

Et knippe mimrebilder finnes nedenfor:

Arvikafestivalen 2007

Mer musikk og konserter ble det da vi som sedvanlig pakket et par biler, og satte av gårde mot Arvika, Bristol Hotell og musikk-festival. Da vi kom følte jeg nok at 2006-utgaven hadde hatt en enda råere line-up - men, så bød 2007 på flere morsomme overraskelser. At "Bloc Party" ble gøy, visste vi på forhånd. "Magic Numbers" var mindre "folk" og overrasket finfint - "Take A Chance" ble kanskje et lite høydepunkt! ...

Høydepunkt kom også med bossanova-tonene til Nouvelle Vague (som jeg jo hadde hørt litt på fra før) og ikke minst Chris Corner i "I Am X" - som jeg slett ikke hadde hørt mye av - FØR konserten.

Noen få sekunder fra "I AM X"-konserten


De små mexicanerne i Hocico var minst like sinna som jeg hadde forestilt meg, VNV Nation var sånn på halv tolv som alltid. Litt trist ble det at vi ikke klarte å få sett Infected Mushroom, og kanskje enda tristere at "Shiny Toy Guns" ikke kunne komme. Men, Apoptygma Berzerk kom - og det var jammen på tide at jeg fikk sett dem. ...mye har blitt sagt og skrevet om hvor dårlige de (han) er live - men, jeg koste meg storveis!

Apop - Kathy's Song på Arvika 07:


Ellers er jo Arvika alltid mye moro, med hyggelige mennesker, god stemning, hotellbalkong, øl, Tour deFrance, og egentlig alt det som hører med til festival (hotell og ikke telt, der altså :). ...om det blir Arvika i 2008 er vel lite trolig for min del, men har allerede sett på linupen en stund. ...så, vi får se hva det blir til!

Se en hel bøtte bilder her:

Metallica på Valle Hovin

Vel ankommet til Oslo (i juli dette altså), var det dags for sommerens stadion-konsert. Metallica skulle til Valle Hovin - og det skulle jammen jeg også!

Litt koko var det, at så mange mennesker på en gang plutselig ropte "DIE, DIE, DIE" taktfast med knyttede never hevet mot himmelen. ...hadde ikke funka i Kina, gitt. Men, det gjorde aldeles ingen ting - for jeg var i Oslo - det var sommer - og konserten ble finfin!

Nuvel - senere på høsten dukket det opp en bootleg fra konserten, og jeg ble sittende å dille litt med lyd og bilder mobilknipset på konserten. ...ikke _no' særlig_ amatørmessig - (hmf..) men, det var dette jeg fikk til:

SAS og kunnskapsnivå om Beijing

...sånn med det samme man "disser" SAS - en ting er å ha standard-genererte nett-sider for reisemålene de tilbyr - men, å i det hele tatt _tenke på_ å tilby sine reisende leilebil-muligheter i Beijing - det er det glade vannvidd. ...en ting er allianser med strategiske partnere - en annen ting er å tenke på kundene.

Mitt forslag er:
Beijing er en av de byene i verden der du IKKE leier bil! Kjør t-bane, eller taxi (tar lenger tid, færre folk i en slik, men tar ofte tid). Om sistnevnte: Husk lapper / kart med info på kinesisk (tegn) på hvor du skal.

Aldeles ikke ille nå - pleide å være verre før:
 
Posted by Picasa


Forøvrig:
De selger ca. 10000 nye biler i uken her, og det er noe slikt som 80% av sjåførene som har hatt lappen mindre enn 2 år. Taxi, og t-bane er lurt!

Sommerturne med våt start - Apokalyptiske Beijing

Etter en durabelig staslig superkort forsommeruke i Oslo, i anledning nedenfor nevnte utdrikningslag, bar det tilbake til Beijing for omtrent en måneds tid med hektisk jobbings - før det igjen bar vestover for skikkelig(?) sommerferie.

Litt råflott med to Europa-turer på 1-2-3, kanskje - men, vi oppdaget raskt at norsk fellesferie kun var sånn medium kompatibelt med å samle store vennegjenger.

...om den korte uken i Oslo i juni varslet en værmessig supersommer, er lite trolig. Det var skikkelig stas og varmt i Oslo i juni, i Beijing i ukene etterpå var været mest koko. ...for, det begynte å regne på en rar måte, som jeg aldri har sett før. Jeg har tidligere skrevet om rart, menneskeskapt regn over Beijing - men, om juni-regnet i Beijing var menneskeskapt, er jeg ikke sikker på.

...sarte hoder hadde neppe noe å gjøre i Beijing på den tiden - for barometerverdiene må ha flydd opp og ned som en jojo. På kort tid kunne himmelen forvandles fra vanlig Beijing-grå, til mer koks-gra / svart. Enorme svarte skyer med lyn og torden, dunder og brak. Mest koko av alt var at det midt på dagen i juni kunne bli så mørkt ute som det er en sen november kveld - der biler er heeelt nødt til å kjøre med lys for å ikke kjøre ned folk. ...når det var som mørkest, og man som mest hadde feeling av ragnarokk og snikende atomvinter så satt det inn med et durabelig regnvær i 30-45 minutter.

...og, etter det er alt finfint igjen. ...kanskje til og med mer blåaktig himmel for en time eller to - før den standard gråaktige disen er på plass igjen.

...hvorfor så mye snakk om vær?

Tja - det ble nå faktisk slik at en av disse dunder-regnstormene dukket opp i horisonten bortenfor rullebanene i det jeg satt meg inn i en SAS-maskin retning Stockholm. ...og, der ble vi jammen sittende en stund - for flyplass-sjefen kunne tydeligvis det meste om Beijing-vær, og beordret skalking av alle luker og full stengning av flyplassen i en drøy timers tid. Deretter var det bare å vente en liten drøy time til, før vi fikk slot-tid - og deretter var det "bare" å ta fatt på den lille turen vestover, sånn passe på halvtolv guidet av SAS' senior-gjeng med flyvertinner. ...montro om "furet, værbitt" står i opptakskravene for lang-flightene. ..."relansere service", yeah right?

Beijing-syklon sett fra flyvindu
 
Posted by Picasa